zondag 26 augustus 2012

'samen voor morgen': sp.a campagne op kruissnelheid

Sp.a – Dendermonde heeft haar eerste verkiezingsborden op een aantal strategische plaatsen geplaatst. Dat gebeurde zondagmorgen 26 augustus in een echt hondenweer !


Hiermee is de verkiezingscampagne in Dendermonde echt van start gegaan,  al heb ik als lijstduwer ondertussen wel al zo’n 18.000 postkaarten ‘Luc is terug’ in de bus gestopt (met dank aan de vele helpers). De volgende dagen zal dat ook gebeuren in de andere 2.000 woningen van Dendermonde. En de komende dagen zullen ook nog tientallen verkiezingsborden geplaatst worden.


De verkiezingsborden van sp.a geven een verzorgde indruk. Alle affiches zijn in een goed uitgekiende huisstijl. Een huisstijl die in de volledige campagne terug te vinden is.  
Op de grote affiches van 2m² zien wij afwisselend Bart Van Malderen geflankeerd door Carine Verhelst (uittredend schepen – 2° plaats) en Luc Van Gasse (gewezen schepen en lijstduwer). Daarnaast is telkens plaats voorzien voor vier andere kandidaten, waaronder ook Ferdy de Wolf als kandidaat (3)  op de provincieraadslijst en kandidaat 23 voor de gemeenteraad. Daarvoor is nog een plaatsje vrij op elk bord.

Het campagneplan symboliseert de slogan van de socialisten ‘samen voor morgen’. De 35 kandidaten  (partijleden en niet - partijleden) zijn geen onderlinge concurrenten, maar wel medestanders in hun streven naar een goed verkiezingsresultaat.  Maar natuurlijk alludeert ‘samen voor morgen’ in de eerste plaats naar de ambitie om te bouwen aan een toekomst voor Dendermonde en alle inwoners. Het ambitieuze programma 'samen voor morgen' zal begin september voorgesteld worden.

Buiten de individuele campagnes van de kandidaten voorziet sp.a – Dendermonde nog drie folders te verspreiden:
·         begin september voorstelling van de kandidaten

·         eind september: folder met programmavoorstellen

·         begin oktober: vijf verschillende folders, met accent op de deelgemeenten
Sp.a wil kwaliteit leggen in de campagne: zowel naar vorm als naar inhoud. Dit weerspiegelt ook de bestuurskwaliteit die sp.a – Dendermonde in het bestuur ambieert.
Er wacht de komende anderhalve maand nog veel werk. Maar dat schrikt ons niet af. Wij geloven in de maakbaarheid van de samenleving.  Wij doen het vol overtuiging, gewoon omdat het belangrijk is dat sp.a ook morgen  zijn stempel kan drukken op de toekomst van Dendermonde.

Luc Van Gasse
Afdelingsvoorzitter - lijstduwer

1 opmerking:

  1. Mijn motto: Er bestaan een manier om aan verandering bij te dragen namelijk: niet berusten.

    Gaan we dus niet doen hé!
    San.

    BeantwoordenVerwijderen